5. december 2019
  • 10:47 Nybyggeri
  • 13:58 Lykkebo
  • 13:53 Kvalitetsledelsessystem og projektstyring
  • 13:21 Vandføringsmålinger
  • 13:20 Musik Efterskole Jylland

Øg levetiden på dit hus

At holde dit hjem ordentligt vedligehold, vil ikke kun spare dig penge ved at øge levetiden af dine apparater og lign, men det vil også hjælpe dig med at blive mere energi effektiv og spare penge på din elregning.
Regelmæssig vedligeholdelse af dit hjem vil i længden også kunne betyde store besparelser og gøre dit hjem endnu mere behageligt at bo i. Renoveringerne vil ligeledes også hjælpe til at undgå større skader på huset, der kan blive rigtigt dyre, når de opstår.
De skader, der her tænkes på er ikke en udskiftning af et utæt vindue, men derimod store skader på huset, som for eksempel et tag, der fuldstændig skal skiftes. Disse tagskader er typisk så alvorlige, at de vil gøre det utroligt svært at få solgte huset, da de vil optræde på husets tilstandsrapport.
For en familie, der ikke har det største økonomiske overskud kan store reparationer som en udskiftning af taget vælte økonomien fuldstændig. Uheldigvis kan det være rigtigt svært at komme ud af den uheldige økonomiske situation. Hvis skaderne ikke bliver ordnede, så vil de i længden kunne give alvorlige vandskader på huset.

Lav en plan
Hvis du har et tag, der langsomt er begyndt at forfalde, så er det mest hensigtsmæssige at lave en plan for renovering af taget. Det ideelle ville være, at finde en rådgivende ingeniør, der kan lægge et budget og hjælpe dig med at overskue reparationerne. Hvis dette ikke er muligt, så kan du også klare det selv.
Nøglen er at tage udgifterne én af gangen. Renoveringen af taget behøves forhåbentligvis ikke foretages lige med det samme, så hvis du kan prioritere reparationerne således at de vigtigste bliver foretaget først, så undgår du at vælte økonomien fuldstændig.

 

Tal med banken
Hvis du ikke har råd til at foretage reparationerne, så tag en snak med banken, hvor du har dit boliglån. En flink bankrådgiver vil sandsynligvis have forståelse for din situation og samtidig har de også en økonomisk interesse i, at huset forbliver velholdt. Når banken låner til, at du kan købe en bolig, så er det også en investering for dem. Hvis boligen mister værdi, så vil det også betyde, at det er mindre sandsynligt, at banken kan nå at få alle deres penge igen.
I værste tilfælde vil din økonomiske situation være skyld i, at du bliver tvunget til at sælge huset – ofte med et større tab i husets værdi.

Lav en overordnet vedligeholdelsesplan
Taget er selvfølgelig ikke det eneste på dit hus, der skal vedligeholdes. Lav derfor en overordnet vedligeholdelsesplan for hele huset – hvor ofte skal der males, hvor ofte skal vinduerne skiftes, er der nogle renoveringer som du drømmer om at foretage? Alt dette skal overvejes, når det gælder vedligehold. Sæt et fast beløb til side hver måned, som du er sikker på kan dække vedligehold – også selvom der opstår noget uforudset. Så undgår du de trælse forskrækkelser, der vælter økonomien og gør livet surt.

rasmus

RELATED ARTICLES